Brezplačen

Hitri izračun cene

x

varovanje podatkov, varnost, podatki, zaščita podatkov, strežnik, prevajanje, delovne postaje,
3
19
Za podjetja / 09. November 2020

Varovanje podatkov in koronavirus

Ni koronavirus, a vam lahko kljub temu pošteno načne zdravje

Pri Leemeti svoje Prevode na ključ® že od nekdaj opravljamo na daljavo, kar pomeni, da smo izjemno vešči elektronskih komunikacij, informacijskih tehnologij in programskih rešitev. V tem času, ko nas veliko dela zunaj naših prijaznih prostorov in delovne vire uporabljamo kar z domačih računalnikov, pa to naše znanje ter obvladovanje sodobnih tehnologij prihajata še toliko bolj do izraza.

Vendar pa se tukaj poraja vprašanje, na katerega razkuževanje rok in zaščitna maska nista odgovor: kako lahko svoje podatke med komunikacijo z nami tudi ustrezno zaščitimo?

Brez skrbi, tukaj se vas ne more nič lotiti, saj je za varnost poskrbljeno.

 

Varovanje delovnih postaj

Prostor z delovnimi postajami je tehnično varovan z ustreznim alarmom. V primeru sprožitve alarma je obveščen regijski center za varovanje, ki se odloči za nadaljnje ukrepe, nepridiprav pa jo ob tem brez naših delovnih postaj od strahu popiha, še preden lahko rečete »koronavirus«.

  • Diskovne enote (trdi diski in USB-diski), ki vsebujejo občutljive podatke, so v celoti varovane s šifriranjem podatkov.
  • Samodejna odjava zaposlenih je omogočena po 10 minutah neaktivnosti uporabnika.
  • Delovne postaje so ustrezno varovane s protivirusnim programom in požarnim zidom. 

Uf, varovanje na varovanje na varovanje. Tu pa se varovanje še kar ne neha. smiley

 

Varovanje strežnikov

Vsi strežniki in spletni delovni viri so zavarovani z ustrezno povezavo https. Poleg tega vsebujejo tudi požarni zid. Strežniška infrastruktura je v celoti v Sloveniji.

Podatkovni center je dodatno fizično in tehnično varovan in izpolnjuje vse varnostne standarde, kot so protipožarna zaščita, primerne klimatske razmere, brezprekinitveno napajanje ter varovane strežniške omare. Varnostno kopiranje strežnika se izvaja dnevno, varnostne kopije pa so shranjene na oddaljeni lokaciji.

 

E-poštni strežnik je dodatno varovan
še z zaščito pred nezaželeno pošto
in zlonamerno programsko opremo.

 

V opisanih strežniških okoljih (torej ne lokalno na domačih računalnikih) delujejo tudi delovni viri oz. programska oprema, ki jih uporabljamo, zato so tudi ti temeljito zaščiteni.

Zaposleni, ki delajo od doma, torej ne uporabljajo lokalnih tehničnih in tehnoloških virov oz. t. i. delovnih postaj, ampak se tudi v tem primeru prijavljajo v zgoraj opisano delovno okolje, kar pomeni, da vsi opisano varovalni ukrepi za zaščito vas ter vaših podatkov veljajo tudi v tem primeru.

Torej vam ostane samo še to, da se hitro obrnete na nas, mi pa bomo poskrbeli za kakovosten in varno izveden Prevod na ključ®. No ja, razkužilo za roke in zaščitno masko za skok v najbližjo trgovino si boste morali priskrbeti sami.

 

Podobni članki

24. December 2021
Obvestilo o odsotnosti.
Zanimivosti
4 MIN
47
pogled
S svojega službenega seznama opravil ste črtali še zadnjo postavko, prebrali ste vso elektronsko pošto in nanjo odgovorili. Preden...
30. December 2016
Leemeta 2016
Zanimivosti
2 MIN
15
pogled
Tako. Leto 2016 se izteka in mi smo z njim zelo zadovoljni. Razlogov za veselje imamo letos na poslovnem in osebnem področju ogrom...