x

Prevajanje spletnih strani Typo3
3
20
Za podjetja / 31. Marec 2021

Prevajanje spletnih strani Typo3

Ker smo v Leemeti s svojimi Prevodi na ključ® znani po tem, da se ne ustrašimo nobenega izziva, smo se letos lotili prevajanja spletnih strani, ki so izdelane v odprtokodnem urejevalniku spletnih vsebin Typo3.

Typo3 je znan po svoji prilagodljivosti, kar urednikom spletnih strani omogoča, da lahko svojo spletno stran Typo3 prilagodijo svojim željam.

 

Izziv in rešitev

Izziv, ki pa smo ga sprejeli v Leemeti, je povezan s prevajanjem, izvozom in uvozom vsebine za prevod spletnih strani Typo3. Typo3 ima že v jedru vgrajeno možnost za postavitev večjezične spletne strani. Za učinkovit prevod večje spletne strani, ki temelji na CMS-ju Typo3, je besedilo spletne strani priporočljivo izvoziti, ga uvoziti v prevajalski program in prevod znova uvoziti v Typo3. Vsebino lahko izvozite s pomočjo dodatnega vtičnika Localization Manager – l10nmgr, ki ga namestite v svojo spletno stran Typo3. Z njim lahko izvozite datoteke .xml, ki vsebujejo izvirno besedilo za prevod. Te datoteke v naši prevajalski agenciji nato prevedemo in vam jih vrnemo v obliki, ki je primerna za uvoz s pomočjo vtičnika l10nmgr.

 

Uporabljate tudi vi Typo3?

S to metodo močno pospešimo prevajanje večjih spletnih strani Typo3 in poskrbimo za doslednost besedila na celotni spletni strani. Če imate tudi v svojem podjetju spletno stran, ki temelji na CMS-ju Typo3, in iščete možnost prevoda spletne strani, se obrnite na nas in z veseljem bomo skupaj preverili vse možnosti prevoda, ki jih omogoča Typo3.

Več o Typo3 lahko preverite tukaj.

 

 

Podobni članki

30. September 2016
Lingua latina – nekoč kraljica, danes učiteljica
Zanimivosti
3 MIN
23
pogled
Ste se kot otrok radi igrali z lego kockami? Če vas mika zlaganje lego kock na jezikovnem področju, je za vas prava izbira učenje...
15. November 2010
Lokalizacija
MIN
22
pogled
Na lokalizacijo spletne strani morate misliti že od samega začetka, saj je pozneje besedilo veliko teže prilagajati potrebam tuj...