x

Brezplačen

Hitri izračun cene

x

19
Slovenski pravopis / 19. December 2014

Leemeta ni Božiček

Namesto novega pametovanja s še enim od neštetih slovničnih pravil - slovenščina jih sicer ne pozna nešteto, kaj dosti manj pa tudi ne - smo se odločili, da bomo tudi sami raje prispevali k prazničnemu vzdušju. Kako? Z darili, seveda!


Ker pa pri Leemeti še nismo uspeli zaposliti Božička, pa tudi Dedek Mraz ne kaže pretiranega interesa za menjavo poklicne poti, nismo uspeli priti do podatkov o tem, kdo bi si darila zares zaslužil. Tako smo se domislili kratkega preizkusa …
 

Darilo prejme prvih pet, ki v komentar pod blogom zapiše 5 napak, ki so se prikradle v naš praznični recept.
 

Tisti, ki najde vseh pet napak, je bil nedvomno priden vsaj pri lekcijah iz slovenščine in to za nas povsem zadostuje. :) Nadvse hvaležna pa mu bo tudi naša kuharica Jolanda, ki se bo s slovnično pravilnim receptom končno lahko lotila kuhe.

PRESNA LIMETINA TORTA

1. plast – podlaga:
200 g mandljev
100 g datljev
žlica kakava

2. plast – limetina krema:
200 g indijskih oreščkov
400 ml kokosove vode
izstisnjen sok 3 limet
naribana lupinica 3 limet
100 g kokosovega masla
4 žlice agavinega sirupa

3. okrasitev:
nekaj rezin limete narezane na četrtine kokosov čips naribana lupinica ene limete
 

POSTOPEK PRIPRAVE:

1.
Mandlje, datlje in indijske oreščke namočimo (vsako sestavino v svoji posodici) čez noč ali pa vsaj za 6 ur. Naslednji dan jih dobro odcedimo in speremo.

2.
Z mešalnikom mandlje, datlje in žlico kakava zmeljemo v fino zmes oziroma jih mešamo tako dolgo, da se sprimejo v kepo. Nastavljiv obroč za torto nastavimo na velikost 18cm, ga postavimo na servirni krožnik in vanj stresemo zmleto maso. Maso razporedimo in poravnamo po celotnem obroču, pri tem si lahko pomagamo z ravnim dnom kozarca. Ta plast je visoka pribl. 8–10 mm.

3.
Za limetino kremo, v mešalniku zmeljemo indijske oreščke, kokosovo vodo, iztisnjen sok 3 limet, naribano lupinico 3 limet in agavin sirup. V nastalo mešanico vlijemo stopljeno kokosovo maslo in vse skupaj še enkrat dobro premešamo. Nastalo maso vlijemo na že pripravljeno maso v tortni obroč in poravnamo. Druga plast je visoka pribl. 3–4 cm.

4.
Tako pripravljeno torto postavimo v zamrzovalnik za pribl. 4 ure, da se strdi, nato pa jo postavimo v hladilnik, dokler jo ne postrežemo. Ko se torta strdi, odstranimo tortni obroč, tortico okrasimo z nekaj limetinimi četrtinami in kokosovim čipsom ter po vrhu naribamo lupinico ene limete.


Dober tek in srečno novo leto vam želi ekipa Leemeta! :)
(povzeto po: http://www.easy-recepti.com/search?q=presna+limetina+torta)

Podobni članki

21. Oktober 2016
novotvorjenke, neologizmi, hrustopek, vrtilet, mnogovoz, Toporišič, besede
Jezikovne dileme
2 MIN
33
pogled
Ste že slišali za besede, kot so mesni krof, hrustopek, vrženček, nakolenčnik in razpočnica? Tudi če niste, ste pa verjetno že sli...
29. November 2013
Frazemi v praksi
Slovnica
MIN
18
pogled
Ste že slišali za frazeme? Tudi, če zanje še niste slišali, jih gotovo zelo pogosto uporabljate. Frazemi so v slovenščini v uporab...