x

prevajanje, širitev globalnega trga, specializirano prevajanje, tehnično prevajanje
4
0
Prevajanje / 03. Januar 2024

Tehnično prevajanje za vaše podjetje

V današnjem povezanem svetu sposobnost komuniciranja preko jezikovnih ovir ni le prednost, temveč nuja. Podjetja v IT, inženirskem in proizvodnem sektorju se vse pogosteje znajdejo na globalnem igrišču, kjer lahko moč besed premosti ali ugonobi mednarodna partnerstva.  

Pri podjetju Leemeta razumemo to moč ter jo obvladujemo natančno in skrbno. Toda zakaj je tehnično prevajanje tako pomembno in kako vpliva na podjetja, kot je vaše? Raziščimo to z nekaj prepričljivimi primeri, začinjenimi s spoznanji iz naših izkušenj. 

 

Naraščajoče povpraševanje po storitvah tehničnega prevajanja 

Predstavljajte si: svet, v katerem so zapleteni tehnični dokumenti vaš potni list za globalni uspeh. Na področju IT, inženiringa in proizvodnje so vložki veliki. Specifikacije izdelkov, uporabniški priročniki in vmesniki programske opreme so več kot le dokumenti; so vaš glas v tuji deželi. Na primer v industriji programske opreme, kjer lahko vsaka vrstica kode in navodil polepša ali uniči uporabniško izkušnjo. Podjetja ne tekmujejo le na lokalni ravni, temveč na globalni, kjer lahko večjezična dostopnost poveča njihov doseg in promet. 

 

Študija primera 1: premostitev digitalne vrzeli (razvoj programske opreme) 

Predstavljajte si podjetje s sedežem v Združenem kraljestvu, ki s svojo revolucionarno programsko opremo za urejanje videoposnetkov stoji na pragu mednarodnega uspeha. Izziv? Njihov obsežen uporabniški priročnik je bil enojezični otok v večjezičnem svetu. V sodelovanju s podjetjem Leemeta so ta ključni dokument prevedli v več jezikov.  

Rezultat ni bil le 120-odstotno povečanje globalne prodaje, temveč tudi razširitev baze uporabnikov, kar dokazuje, da lahko prave besede v pravem jeziku resnično odprejo vrata na nove trge. 

 

Študija primera 2: izpopolnitev tehničnega načrta (inženiring) 

Nemško podjetje, specializirano za vrhunske stroje, se je na področju strojništva, kjer je natančnost bistvo vsakega projekta, soočilo s podobnim izzivom. Njihovi tehnični načrti, priročniki in tehnične specifikacije so bili labirint tehničnih podrobnosti, ki jih je bilo treba pojasniti v več jezikih. Leemeta je posredovala in z natančnimi prevodi zagotovila, da so bili vsi inženirji, tehniki in upravljavci po vsem svetu na istem bregu. Rezultat? Brezhibna izvedba projektov in odprava tveganja dragih napak. 

 

Študija primera 3: zagotavljanje varnosti uporabnikov (proizvodnja) 

Posvetimo se zdaj proizvodnemu sektorju. Svetovni avtomobilski velikan je prodiral na nove trge v Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Ključnega pomena je bil prevod njihovih navodil za montažo vozil. Manjša napaka v prevodu je povzročila varnostni odpoklic, ki je stal neverjetnih 23,6 milijona evrov. Ta dogodek poudarja visoko ceno površnosti pri prevajanju in neprimerljivo večjo vrednost pravilnih prevodov že od samega začetka. 

 

Moč specializiranih prevajalskih rešitev 

Pri Leemeti je tehnično prevajanje več kot le prenos besed; gre za to, da se z občinstvom pogovarjate v jeziku, ki ga razume. Naše strokovno znanje se razteza med različnimi panogami ter zagotavlja, da vsaka prevedena beseda ohranja celovitost, natančnost in kontekst vaših tehničnih dokumentov. 

Zakaj izbrati Leemeto za tehnično prevajanje? Naj na tem mestu predstavimo, kaj vam zagotavljamo: 

  • Raznoliko strokovno znanje v panogi: govorimo vaš jezik, ki sega od tehnologije do prava. 
  • Celovite rešitve: naša storitev Prevodi na ključ® zagotavlja, da bodo vaši dokumenti pripravljeni za uporabo ne glede na to, kam so namenjeni. 
  • Zagotavljanje kakovosti: s petimi stopnjami preverjanja kakovosti obrnemo prav vsak kamen pri zagotavljanju popolnosti. 
  • Ekipa lastnih strokovnjakov: naša ekipa prevajalcev, lektorjev in IT-strokovnjakov dela z roko v roki in zagotavlja vrhunske rezultate. 
  • Tehnološke inovacije: naše napredne rešitve poenostavljajo postopek prevajanja ter zagotavljajo učinkovitost in natančnost. 
  • Globalna povezljivost: če izberete nas, ne gre samo za prevod, temveč svoje poslovanje prilagodite globalnemu občinstvu. 

 

Vaš most v svet: tehnični prevodi Leemeta 

Ko vaše podjetje nagovarja svet, naj bo Leemeta glas, ki se ga tudi sliši po vsem svetu. Z našimi specializiranimi prevajalskimi storitvami ne prestopate le jezikovnih ovir, temveč postavljate temelje za mednarodni uspeh.

Povežite se z nami in prevedimo
vaše tehnične dokumente
v orodja za globalno rast. 

 

Podobni članki

03. December 2020
priča, sklanjanje, spol, priče so bile, priče so bila, vodja, vodje, dekle je bilo, dekle je bila
Slovnica
3 MIN
56
pogled
  Samostalniki, ki nam pri tvorjenju povedi predstavljajo veliko težav, so tudi tisti, katerih slovnični spol se ne ujema z narav...
22. November 2013
Slovnica
MIN
261
pogled
Za začetek hiter kviz: katere tri povedi so pravilne? a) Dobila je hčer. b) Dobila je hči. c) Sprehajal se je s psi. č) Sprehajal...