Brezplačen

Hitri izračun cene

x

16
Prevajanje / 21. Februar 2011

Še boljši google translate

Priljubljeni brezplačni prevajalnik google translate zdaj prevaja tudi govor. Če ste prevajalnik doslej uporabljali za prevajanje besedil, ga lahko zdaj preizkusite kot osebnega tolmača.

Pred časom smo predstavili aplikacijo Talk to Me, ki prevaja pogovor ob uporabi pametnega telefona. Google je hitro odgovoril na storitev in predstavil prenovljeni google translate, ki omogoča pogovorni način (Conversation mode). Z uporabo pametnega telefona ali tabličnega računalnika se lahko pogovarjata osebi, ki govorita različna jezika.

Aplikacija simulira delo tolmača in omogoča konsekutivno prevajanje besedila. Govornikovemu sklopu sledi prevod v jezik njegovega sogovornika in obratno. V spodnji video predstavitvi si lahko ogledate primer delovanja:

Razvoj aplikacije je zaenkrat v začetni fazi in omogoča prevajanje iz angleškega v španski jezik in obratno. Pri preizkusu smo nekajkrat naleteli na nepravilni prevod ali nerazumevanje.
 

Cena pripomočka?

Aplikacija je sicer brezplačna, vendar to ne pomeni, da z njo ne boste imeli stroškov. Za uporabo potrebujete pametni telefon ali ustrezen tablični računalnik. Tovrstne naprave so vse bolj cenovno dostopne in poleg prevajanja omogočajo številne druge prednosti. Večji problem predstavlja strošek uporabe aplikacije v tujini, kjer jo največkrat potrebujemo. Ker gre za spletno storitev, je potrebno upoštevati cene podatkovnega prenosa v tujini, ki so zaenkrat še zelo visoke. Če želite pripomoček uporabljati na potovanjih vam priporočamo, da se priklopite na brezplačno brezžično dostopno točko.

Imate vprašanje ali komentar? Zapišite ga pod blog!

Podobni članki

22. Avgust 2011
Lokalizacija
MIN
19
pogled
Eurostat je tudi letos objavil podatke o spletnih nakupih v evropskih državah. Večina podatkov je dolgo znanih. Nakupov prek spl...
31. Avgust 2018
Na Hrvaškem ali v Hrvaški?
Slovnica
3 MIN
33
pogled
Pri nekaterih zemljepisnih imenih se pojavi več predlogov (v, na, iz, s/z), dve obliki imena (Štajerska, Štajersko) in tri vprašal...