Brezplačen

Hitri izračun cene

x

1
Dogodki / 12. Junij 2009

MemoQ Fest 2009

Prvi MemoQ Fest 2009 (www.memoqfest.org) je za nami. Ekipa prevajalske agencije Leemeta je v Budimpešti preživela tri zanimive dni, polne novih informacij o prevajanju, programski opremi in prevajalskih tehnologijah. Seminarji so bili v veliki večini poučni, glavni del posla pa smo - zanimivo - opravili na večerji, ki jo je gostil organizator dogodka.

Stanovali smo v hotelu Premium Apartment House, ki ga toplo priporočamo vsem obiskovalcem Budimpešte. Najdete ga le nekaj kilometrov od samega središča mesta. Pred kratkim je bil v celoti obnovljen, poleg prijazne postrežbe pa vam nudijo tudi priklop na brezplačni internet, varovano parkirišče ter celo lastno kuhinjo v vsakem apartmaju. Zares odlično!

Sicer pa je Budimpešta za naš okus še vedno precej eksotična. Že površni obiskovalec opazi, da se država hitro razvija, kljub vsemu pa lahko voznik nekaj kilometrov izven prestolnice na magistralnih cestah še vedno srečuje volovske vprege in vozila iz zlatih časov jugoslovanske avtomobilske industrije.

Podobni članki

20. Oktober 2017
Slovnica
3 MIN
24
pogled
Letošnja predsedniška bitka nam je postregla s številnimi lepimi in manj lepimi presenečenji. Ne glede na to, katerega kandidata b...
08. Maj 2011
Angleščina za ekonomiste
Prevajanje
MIN
1
pogled
Tudi izkušeni ekonomisti pogosto ne poznajo razlik med ekonomskimi izrazi, ki jih uporabljajo v ZDA in Veliki Britaniji. Zato smo...