Brezplačen

Hitri izračun cene

x

BLOG

Praktični in hudomušni nasveti za učinkovito rabo jezika

0
Dogodki / 12. Junij 2009

MemoQ Fest 2009

Prvi MemoQ Fest 2009 (www.memoqfest.org) je za nami. Ekipa prevajalske agencije Leemeta je v Budimpešti preživela tri zanimive dni, polne novih informacij o prevajanju, programski opremi in prevajalskih tehnologijah. Seminarji so bili v veliki večini poučni, glavni del posla pa smo - zanimivo - opravili na večerji, ki jo je gostil organizator dogodka.

Stanovali smo v hotelu Premium Apartment House, ki ga toplo priporočamo vsem obiskovalcem Budimpešte. Najdete ga le nekaj kilometrov od samega središča mesta. Pred kratkim je bil v celoti obnovljen, poleg prijazne postrežbe pa vam nudijo tudi priklop na brezplačni internet, varovano parkirišče ter celo lastno kuhinjo v vsakem apartmaju. Zares odlično!

Sicer pa je Budimpešta za naš okus še vedno precej eksotična. Že površni obiskovalec opazi, da se država hitro razvija, kljub vsemu pa lahko voznik nekaj kilometrov izven prestolnice na magistralnih cestah še vedno srečuje volovske vprege in vozila iz zlatih časov jugoslovanske avtomobilske industrije.

Podobni članki

18. September 2015
Učenje tujih jezikov preko spleta z Duolingom
Zanimivosti
MIN
10
pogled
Leemetina specialiteta je sicer prevajanje (čim zahtevnejših) strokovnih besedil in ne poučevanje tujih jezikov, vendar pa smo b...
05. April 2019
V središču
3 MIN
51
pogled
Tudi vi že živčno pogledujete svoj vrtiček in komaj čakate, da potegnete na plano zarjavelo motiko in pričnete štihati, špricati,...