Brezplačen

Hitri izračun cene

x

BLOG

Praktični in hudomušni nasveti za učinkovito rabo jezika

2
Zanimivosti / 27. September 2010

Kako se najhitreje naučim jezika?

Najučinkovitejše učenje je zagotovo tisto, kjer je učenec v stiku z maternimi govorci jezika. Včasih je bilo to možno le tako, da smo obiskali deželo, katere jezika smo se želeli naučiti. Kaj pa danes?

Danes številne jezikovne šole zaposlujejo rojene govorce jezika, tako da smo lahko v stiku z nekim jezikom tudi daleč stran od njegove domovine. Vseeno pa je treba povedati, da se bomo jezika najbolje naučili tako, da obiščemo deželo, kjer ta jezik govorijo. Seveda je priporočljivo, da imamo pred takim obiskom že vsaj osnovno znanje jezika, saj bomo tako hitreje napredovali. Številne potovalne agencije nam ponujajo aranžmaje učenja jezika v tujini. To so navadno zelo intenzivni tečaji na jezikovnih šolah, kjer učitelji ne govorijo drugega jezika. Praksa je pokazala, da učenci, ki so izpostavljeni takemu učenju, bistveno hitreje napredujejo. Po intenzivnem tečaju se nato družimo s »sošolci« in »pilimo« tisto, česar se naučimo pri pouku v vsakdanjih situacijah (v restavracijah, muzejih, gledališčih itd.). Takšni tečaji trajajo najmanj dva tedna in predstavljajo precejšen finančni zalogaj, vendar pa so izredno učinkoviti in za tiste, ki jih obiščejo, pomenijo nepozabno izkušnjo.

Jezik se je torej priporočljivo začeti učiti že v mladih letih, saj nam bo kot odraslemu to veliko težje, vsekakor pa ne nemogoče. Talent igra pri učenju jezika le obrobno vlogo, bolj pomembna za naše napredovanje bosta trud in volja, ki ju bomo v učenje jezika vložili.

Podobni članki

13. April 2011
Prevajanje
MIN
1
pogled
Vas zanima, katerih pet knjig je bilo prevedenih v največ jezikov? Objavljamo drugi del seznama, in sicer od 5. do 1. mesta. Izl...
31. Maj 2013
Slovnica
MIN
2
pogled
V današnjem prispevku bo na tnalu prilastek. Podrobneje si bomo ogledali pravilno zapisovanje kratic v levih prilastkih in kako...