Brezplačen

Hitri izračun cene

x

3
Zanimivosti / 27. September 2010

Kako se najhitreje naučim jezika?

Najučinkovitejše učenje je zagotovo tisto, kjer je učenec v stiku z maternimi govorci jezika. Včasih je bilo to možno le tako, da smo obiskali deželo, katere jezika smo se želeli naučiti. Kaj pa danes?

Danes številne jezikovne šole zaposlujejo rojene govorce jezika, tako da smo lahko v stiku z nekim jezikom tudi daleč stran od njegove domovine. Vseeno pa je treba povedati, da se bomo jezika najbolje naučili tako, da obiščemo deželo, kjer ta jezik govorijo. Seveda je priporočljivo, da imamo pred takim obiskom že vsaj osnovno znanje jezika, saj bomo tako hitreje napredovali. Številne potovalne agencije nam ponujajo aranžmaje učenja jezika v tujini. To so navadno zelo intenzivni tečaji na jezikovnih šolah, kjer učitelji ne govorijo drugega jezika. Praksa je pokazala, da učenci, ki so izpostavljeni takemu učenju, bistveno hitreje napredujejo. Po intenzivnem tečaju se nato družimo s »sošolci« in »pilimo« tisto, česar se naučimo pri pouku v vsakdanjih situacijah (v restavracijah, muzejih, gledališčih itd.). Takšni tečaji trajajo najmanj dva tedna in predstavljajo precejšen finančni zalogaj, vendar pa so izredno učinkoviti in za tiste, ki jih obiščejo, pomenijo nepozabno izkušnjo.

Jezik se je torej priporočljivo začeti učiti že v mladih letih, saj nam bo kot odraslemu to veliko težje, vsekakor pa ne nemogoče. Talent igra pri učenju jezika le obrobno vlogo, bolj pomembna za naše napredovanje bosta trud in volja, ki ju bomo v učenje jezika vložili.

Podobni članki

11. November 2016
'Moram' in 'morem' – kakšna je razlika?
Slovnica
2 MIN
53
pogled
Spet je vikend. Iz sosednjega stanovanje se zaslišijo besede: → »Srček, pomiti moreš posodo, jaz bi mogla k Anki!« → »Pikica, ne m...
22. Marec 2013
Slovnica
MIN
9
pogled
Slišite kdaj koga reči »Grem tam ...« in vas kar ušesa zabolijo, da bi najraje zakričali »Ne TAM, ampak TJA!«? Posavci se morda...