Brezplačen

Hitri izračun cene

x

BLOG

Praktični in hudomušni nasveti za učinkovito rabo jezika

Drupal, prevod, prevajanje, besedila, vtičnik, CMS, besedilo, TMGMT
3
5
Za podjetja / 09. Marec 2021

Spletne strani in Drupal

Eden izmed pogostejših CMS-sistemov za urejanje spletnih vsebin je Drupal. Gre za odprtokodni sistem, ki slovi po svoji zmogljivosti gostovanja tudi najtežjih spletnih projektov.

V prevajalski agenciji Leemeta smo se s prevajanjem spletnih strani, ki temeljijo na Drupalu, srečali že nekajkrat. V nadaljevanju članka bomo skupaj preverili, s katerim modulom lahko vašo spletno stran na Drupalu stran pripravite na prevajanje besedil, ki jih imate tam že objavljena.

 

Modul TMGMT oz. Translation Management Tool

TMGMT je modul, prek katerega lahko nadzirate celotno prevajanje vsebin na svoji spletni strani.

 

Trenutno je TMGMT modul na voljo za različici Drupala 7 in 8.

 

Zelo pomembna funkcija modula TMGMT je možnost izvoza besedil za prevajanje in možnost uvoza prevedenih besedil s pomočjo odprtokodnih datotek. Celoten postopek je avtomatiziran, kar pomeni, da odpade vsako ročno kopiranje prevedenih besedil nazaj na vašo spletno stran.

 

Kako je videti postopek

Postopek je enostaven. Vse, kar morate storiti, je to, da vam skrbnik vaše spletne strani na Drupalu namesti modul TMGMT.

Znotraj administracije Drupal dodate nove jezike, v katere želite prevesti spletno stran. Prek navedenega modula izvozite datoteke v formatu .xlf, ki nam jih posredujete v prevod. Navedene datoteke mi nato uvozimo v naše prevajalsko orodje, jih prevedemo in vam jih vrnemo v enaki obliki, ki jo lahko uvozite nazaj prek modula TMGMT.

Na navedeni način s pomočjo modula TMGMT zelo pohitrimo prevajanje vaše spletne strani in vam prihranimo ogromno časa, ker s pomočjo navedenega modula ni potrebe po ročnem kopiranju prevedenega besedila nazaj na vašo spletno stran.

 

Primer: dodajanje vsebin v »košarico prevodov pred končnim izvozom za prevajanje«

 

Kot vidite, lahko s pomočjo modula TMGMT preprosto in hitro prevedemo vaše spletne strani na Drupalu. V prevajalski agenciji Leemeta se s svojo blagovno znamko Prevodi na ključ® trudimo, da vam resnično pomagamo in svetujemo pri tehnično zahtevnejših projektih in prevodih spletnih strani.

Poleg spletnih strani, ki so narejene v CMS-ju Drupal, obvladamo svoje storitve tudi na ostalih CMS-jev, kot so Joomla, Wordpress, Typo3 ipd. Več o tem tukaj.

Podobni članki

02. September 2016
Morje, sonce, vi ... in pisanje razglednic
Zanimivosti
2 MIN
8
pogled
Tudi vaši bližnji vsak dan vašega dopusta vneto brskajo po nabiralniku v upanju, da ste se nanje spomnili z razglednico, vi pa z m...
07. December 2020
Za podjetja
3 MIN
6
pogled
Prevajanje spletnih strani je vsekakor kompleksen projekt in verjamemo, da se prav vsak, ki bi rad prevedel svojo spletno stran, b...