Brezplačen

Hitri izračun cene

x

prevod spletnih strani, WooCommerce, Wordpress, WPML, spletna trgovina, spletne trgovine, košarica, prevod trgovine
5
21
Za podjetja / 11. Februar 2021

Prevajanje spletnih trgovin WooCommerce

V današnjem članku bomo skupaj preverili, kako lahko svojo spletno trgovino WooCommerce spremenite v večjezično spletno trgovino in tako izdelke, ki jih prodajate na svojem domačem trgu, ponudite tudi kupcem na tujih trgih.

 

Vtičnik WPML

Za začetek najprej poglejmo, kakšnih koristi boste deležnik, če boste za večjezičnost spletne trgovine izbrali vtičnik WPML in prevod pri naši prevajalski agenciji.

Pri prevajalskem procesu smo se v prevajalski agenciji Leemeta srečali že skoraj z vsemi ta hip najpogostejšimi vtičniki WordPress, ki omogočajo večjezičnost spletne strani na platformi WordPress oz. spletne trgovine WooCommerce.

Po naših izkušnjah naročniki, ki izberejo WPML vtičnik, prihranijo ogromno svojega časa zaradi preprostosti in široke združljivosti vtičnika WPML. Da pa boste prevod svoje spletne trgovine zaupali nam, naj vas prepričamo s svojo tehnično podporo, ki vam jo nudimo poleg brezhibnega vam prilagojenega prevoda oziroma Prevoda na ključ®.

 

Kako je videti postopek prevoda v praksi

Poglejmo kaj vse potrebujemo na WordPress spletni strani, da lahko spletno trgovino WooCommerce pretvorimo v večjezično.

  • Znotraj vaše spletne strani v WordPressu potrebujete nameščen vtičnik WPML. Če vtičnika WPML nimate, ga lahko kupite na uradni spletni strani wpml.org.
  • Ko boste na svojo Wordpress spletno stran namestili WPML vtičnik, boste za povezavo vtičnika WPML in spletne trgovine WooCommerce potrebovali še dodatek k vtičniku WPML. Ta dodatek je WooCommerce Multilingual. Najdete ga na WPML.org spletni strani v zavihku za prenose.

 

 

Takoj ko boste namestili vse vtičnike in dodatke, boste na svoji spletni strani pod urejanjem izdelkov že opazili možnost dodajanja prevedenih besedil v jezikih, ki ste jih določili znotraj nastavitev svojega vtičnika WPML.

 

 

Zagotovo se vam sedaj poraja vprašanje:

Kaj, če imam več 10 ali celo več 1000 izdelkov v svoji spletni trgovini? Moram res ročno vnesti vse prevode? 

Pri navedenem vprašanju vtičnik WPML res pokaže svoje mišice. wink

Besedila izdelkov, ki jih imate znotraj svoje WooCommerce spletne trgovine, je mogoče z nekaj kliki poslati naši prevajalski agenciji. Mi vam besedila pri izdelkih prevedemo, vtičnik WPML pa poskrbi, da bodo besedila vstavljena v vašo spletno trgovino brez večjih naporov.

 

Kako iz spletne trgovine WooCommerce posredovati besedila za prevod

 

1. korak

Znotraj vtičnika WPML izberemo Translation Management:

 

 

2. korak

WPML nam odpre novo stran, pri kateri zgoraj v filtru izberemo Product

 

 

3. korak

WPML nam izpiše vse produkte, ki jih imamo znotraj spletne trgovine WooCommerce.

Izberemo izdelke, ki jih želimo poslati v prevod, in želeni jezik prevoda. S klikom možnosti Add selected content to translation basket se nam izdelki premaknejo v košarico prevodov.

 

 

4. korak

Izberemo  košarico prevodov, kjer nam WPML prikaže povzetek izdelkov, ki jih želimo prevesti in kliknemo Send all items for translation. WPML izdelke oz. besedila izdelkov posreduje naši prevajalski agenciji.

 

 

Vaše delo je s tem končano. Besedila izdelkov smo pravkar pridobili v naši prevajalski agenciji, kjer jih naše projektne vodje že analizirajo.

 

Kako prevedemo atribute različnih izdelkov in kategorije izdelkov

Wocomerce nam že v osnovi ponuja možnost, da lahko izdelkom dodamo različne atribute in izdelke razvrstimo v različne kategorije.

Primer: pri nakupu nogavic lahko kupec izbere želeno velikost (30–32, 34–36), barvo (rdeča, morda, zelena) in kategorij nogavic (nogavice za tek, nogavice za prosti čas ipd.).

Pri pošiljanju besedil produkta za prevod nam vtičnik WPML kategorije in atribute izdelka posreduje samodejno in zato dodatno pošiljanje samo atributov in kategorij tukaj ni potrebno.

 

Prevajanje košarice in nakupnih strani

Besedila, kot so »Dodaj v košarico«, »Prikaži košarico«, »Nadaljuj na blagajno«, »Delni znesek« in še ostala besedila, ki obiskovalca vaše spletne trgovine vodijo k nakupu, lahko preko WPML-ja posredujete v prevod preko dodatka String Translation.

Besedila poiščete v tabeli String Translation in jih dodate v košarico za prevod.

 

 

Prevajanje opisov fotografij

Woocomerce privzeto pri vsakem izdelku omogoča tudi dodajanje fotografij. Če ste pri fotografijah izdelkov dodali opis fotografije in ostala besedila, vam WPML pri pošiljanju samodejno predlaga tudi prevod navedenih besedil.

 

 

Kaj še moram storiti, da vam lahko posredujem besedila za prevod

Za povezavo vašega vtičnika WPML in naše prevajalke agencije potrebujete še token ali žeton, ki bo poskrbel, da bodo besedila, ki jih posedujete prek vtičnika, virtualno romala v našo pisarno.

Za žeton izpolnite obrazec za stik na tej strani ali nas pokličite na +386 3 490 93 10. In ne skrbite, če niste najbolj tehnični tip človeka – naša tehnična in IT-ekipa vam bo pri vsem z veseljem pomagala. wink

Podobni članki

19. Julij 2019
Slovnica
3 MIN
71
pogled
Vabila in uradna pisma Predvsem v vabilih ali uradnih pismih, tudi protokolarnih besedilih, dostikrat zasledimo, da sporočevalec o...
05. Oktober 2012
V središču
MIN
46
pogled
Vsekakor prvo! In sicer zato, da boste izvedeli, zakaj se druga oblika v zadevnem primeru ne uporablja. :) Raba pridevniške oblike...