Brezplačen

Hitri izračun cene

x

18
Prevajanje / 06. Februar 2012

Triki prevajalnika Google

Večkrat smo že pisali o prevajalniku Google. Zdaj že vemo, da deluje na osnovi statističnih izračunov in da zaradi ogromne količine podatkov, ki jih ima na voljo, deluje odlično. Statistična metoda pa ima tudi nekaj slabosti. Z dovolj volje in znanja jo je mogoče pretentati. Številni navdušenci so poskrbeli za zabavne prevode in zanimive trike. Razvijalci pri spletnem velikanu se sicer vedno hitro odzovejo in odpravijo vse morebitne napake. V več kot petih letih delovanja se jih je nabralo že kar precej.

 

Znane osebnosti

Precej šaljivih prevodov v preteklosti je šlo na račun znanih osebnosti. Priljubljene tarče so igralci, izmišljeni liki in politiki. Tudi tisti, ki jih poznamo pri nas. Spodnji primeri vključujejo igralca Toma Cruisea in Heatha Ledgerja, pevki Lady Gaga in Britney Spears ter nam dobro znana politika Janeza Janšo in Iva Sanaderja. Vse spodnje napake so pri Googlu sicer že pred časom odpravili, vendar se ves čas pojavljajo novi zanimivi triki, s katerimi je mogoče prelisičiti prevajalnik.

Tom Cruise in Heath Ledger

Lady Gaga in Britney Spears

Janez Janša in Ivo Sanader

Glasbena podlaga

Morda niste vedeli, vendar lahko prevajalnik Google uporabite tudi za ustvarjanje glasbene podlage. V spodnjem videu so šli še korak dlje. Vsi glasovi so namreč delo pripomočka za izgovarjavo. Pred nekaj meseci je bila ta pesem ena najpriljubljenejših na Tajvanu po številu ogledov na spletnem mestu Youtube. Neradi priznamo, vendar gre res hitro v uho.

Poznate tudi vi kakšen trik s prevajalnikom Google? Objavite ga v komentarju.

 

 

Podobni članki

15. Januar 2016
Prevajanje Leemeta v številkah 2015
Zanimivosti
MIN
16
pogled
Leto 2015 je za nami. Leemetovci smo ga preživeli nadvse delovno, smo pa našli nekaj trenutkov tudi za zabavo. Zahvaljujemo se vam...
09. September 2022
sodni tolmač, pravni prevod, prevod pravnih vsebin, prevod
V središču
2 MIN
18
pogled
Branje pravnih vsebin je – vsaj za laike – težavno in lahko pripelje do popolnoma napačnega razumevanja. Zato ni čudno, da pravnih...