x

18
Prevajanje / 06. Februar 2012

Triki prevajalnika Google

Večkrat smo že pisali o prevajalniku Google. Zdaj že vemo, da deluje na osnovi statističnih izračunov in da zaradi ogromne količine podatkov, ki jih ima na voljo, deluje odlično. Statistična metoda pa ima tudi nekaj slabosti. Z dovolj volje in znanja jo je mogoče pretentati. Številni navdušenci so poskrbeli za zabavne prevode in zanimive trike. Razvijalci pri spletnem velikanu se sicer vedno hitro odzovejo in odpravijo vse morebitne napake. V več kot petih letih delovanja se jih je nabralo že kar precej.

 

Znane osebnosti

Precej šaljivih prevodov v preteklosti je šlo na račun znanih osebnosti. Priljubljene tarče so igralci, izmišljeni liki in politiki. Tudi tisti, ki jih poznamo pri nas. Spodnji primeri vključujejo igralca Toma Cruisea in Heatha Ledgerja, pevki Lady Gaga in Britney Spears ter nam dobro znana politika Janeza Janšo in Iva Sanaderja. Vse spodnje napake so pri Googlu sicer že pred časom odpravili, vendar se ves čas pojavljajo novi zanimivi triki, s katerimi je mogoče prelisičiti prevajalnik.

Tom Cruise in Heath Ledger

Lady Gaga in Britney Spears

Janez Janša in Ivo Sanader

Glasbena podlaga

Morda niste vedeli, vendar lahko prevajalnik Google uporabite tudi za ustvarjanje glasbene podlage. V spodnjem videu so šli še korak dlje. Vsi glasovi so namreč delo pripomočka za izgovarjavo. Pred nekaj meseci je bila ta pesem ena najpriljubljenejših na Tajvanu po številu ogledov na spletnem mestu Youtube. Neradi priznamo, vendar gre res hitro v uho.

Poznate tudi vi kakšen trik s prevajalnikom Google? Objavite ga v komentarju.

 

 

Podobni članki

03. Januar 2012
Dogodki
MIN
15
pogled
Vas zanima, koliko strani na leto prevedemo v prevajalski agenciji Leemeta? Letos smo se odločili prvič objaviti povzetek našega l...
13. September 2019
pisanje emaila, pisanje sporočil, e-pošta, e-sporočilo
Zanimivosti
3 MIN
115
pogled
Najboljše pri današnjem članku in članku iz prejšnjega tedna je to, da lahko vse nasvete uporabite že v naslednjih 10 minutah. Ne...