Brezplačen

Hitri izračun cene

x

20
Prevajanje / 20. Februar 2012

Pripomoček, ki prevede otroški jok!

Ne veste, zakaj vaš otrok joka? Podjetje Biloop Technologic je razvilo aplikacijo, ki prevaja otroški jok. Telefon samo približajte otroku, ki joka, in dobili boste odgovor zakaj. Zdi se neverjetno, vendar pri izdelovalcu zagotavljajo, da so prevodi joka 96-odstotno natančni.

Aplikacija analizira glasnost, ton in druge značilnosti joka ter ugotovi njegov vzrok. Na voljo je pet možnosti:

  • lačen
  • zaspan
  • jezen
  • pod pritiskom
  • otroku je dolgčas


Strokovnjaki, ki so sodelovali pri izdelavi aplikacije, zatrjujejo, da lahko otroški jok glede na frekvenčne vzorce uvrstimo v zgornjih pet skupin ne glede na kulturne in jezikovne razlike med otroki.

Aplikacija je trenutno na voljo samo uporabnikom pametnih telefonov iPhone. Če pripomoček resnično deluje, ga bodo najbrž veseli številni mladi starši.

Pri prevajalski agenciji Leemeta za zdaj prevodov otroškega joka ne ponujamo, bomo pa aplikacijo z veseljem preizkusili.


Video-predstavitev:

Podobni članki

23. December 2016
Najbolj brani članki v letu 2016
V središču
2 MIN
24
pogled
Veste, da smo leta 2016 na svojem blogu objavili točno 50 slovnično obarvanih člankov?  Nekatere teme smo izbrali po vašem predlog...
13. Oktober 2017
Slovenski pravopis
2 MIN
30
pogled
Primerjajte naslednji povedi: Komisija si je prizadevala za ustanovitev slovenskega narodnega gledališča. Dobila sta se na klopci...