Brezplačen

Hitri izračun cene

x

20
Prevajanje / 20. Februar 2012

Pripomoček, ki prevede otroški jok!

Ne veste, zakaj vaš otrok joka? Podjetje Biloop Technologic je razvilo aplikacijo, ki prevaja otroški jok. Telefon samo približajte otroku, ki joka, in dobili boste odgovor zakaj. Zdi se neverjetno, vendar pri izdelovalcu zagotavljajo, da so prevodi joka 96-odstotno natančni.

Aplikacija analizira glasnost, ton in druge značilnosti joka ter ugotovi njegov vzrok. Na voljo je pet možnosti:

  • lačen
  • zaspan
  • jezen
  • pod pritiskom
  • otroku je dolgčas


Strokovnjaki, ki so sodelovali pri izdelavi aplikacije, zatrjujejo, da lahko otroški jok glede na frekvenčne vzorce uvrstimo v zgornjih pet skupin ne glede na kulturne in jezikovne razlike med otroki.

Aplikacija je trenutno na voljo samo uporabnikom pametnih telefonov iPhone. Če pripomoček resnično deluje, ga bodo najbrž veseli številni mladi starši.

Pri prevajalski agenciji Leemeta za zdaj prevodov otroškega joka ne ponujamo, bomo pa aplikacijo z veseljem preizkusili.


Video-predstavitev:

Podobni članki

16. November 2012
vejice, pomoč, nasveti, pravila
Jezikovne dileme
MIN
121
pogled
Že dolgo vemo, da vejica ne stoji samo pred ki, ko, ker, da, če, kot to zaradi lažjega pomnjenja poučujejo na osnovnih šolah, temv...
23. Junij 2010
Zanimivosti
MIN
23
pogled
E-poštna sporočila, ki jih pošiljate svojim poslovnim partnerjem, so zrcalo vaše profesionalnosti. Zavedati se je treba, da z e-po...