x

28
Prevajanje / 03. November 2010

Najboljši brezplačni spletni prevajalnik je?

Trije največji iskalniki na svetu ponujajo 3 različne brezplačne spletne prevajalnike: Google Translate, Bing (Microsoft) Translator in Yahoo Babelfish.

Glavno vprašanje ostaja:
 

Kateri izmed njih je najboljši?

Ethan Shen je v svoji raziskavi, ki je trajala 6 tednov in vključevala več kot 1.000 anketirancev, prišel do naslednjih ugotovitev:

Za daljša besedila ...

Pri prevodih daljših besedil (do 2.000 znakov) je Google Translate precej boljši od obeh konkurentov. Daljše kot je besedilo, ki ga želite prevesti, večja je razlika med kakovostjo prevodov.
Zmagovalec: Google Translate

Za krajša besedila ...

Pri krajših besedilih so rezultati mnogo bolj tesni. Pri prevajanju besedil, krajših od 50 znakov, se je izkazal tudi Microsoftov prevajalnik.
Zmagovalec: Google Translate

Za azijske jezike (korejščina in kitajščina) ...

Čeprav je Google Translate pri prevajanju večine jezikovnih kombinacij blestel, sta se Bing in Babelfish izkazala pri prevodih azijskih jezikov.
Zmagovalca: Babelfish in Bing
 

Zmagovalni spletni prevajalnik?

  • Google Translate!

Prevajalnika, ki jih ponujata Yahoo! in Microsoft sta zelo konkurenčna pri prevodih krajših besedil in azijskih jezikov. Google Translate pa se je v celoti izkazal za najboljši spletni prevajalnik.
 

Želite izvedeti več o spletnih prevajalnikih?

Za primerjavo 5 najboljših spletnih prevajalnikov, spletnih slovarjev in drugih pripomočkov preverite www.brezplacno-prevajanje.si.

Podobni članki

14. December 2018
Zanimivosti
3 MIN
26
pogled
V Evropi v času zimskega solsticija – ko so noči najdaljše v letu, dnevi pa kratki – zlasti v skandinavskih deželah poleg čarobnih...
27. Maj 2021
pizza, pica, jazz, džez, opcija, možnost, kvaliteta, kakovost, urgentno, nujno, tujka, tujke
Zanimivosti
3 MIN
90
pogled
Število prevzetih besed v slovenskem jeziku narašča, kar niti ni presenetljivo, saj je jezik ne nazadnje živ, zato prevzema, preob...