Brezplačen

Hitri izračun cene

x

Kako zveni vaš glas v kitajščini?
2
15
Prevajanje / 29. Marec 2012

Kako zveni vaš glas v kitajščini?

Si predstavljate, da bi se lahko v 1 uri naučili kitajsko? To obljubljajo Microsoftovi raziskovalci. V preteklosti smo že pisali o orodjih, ki lahko prevedejo govor. Najnovejši pripomoček v tem pogledu ne ponuja nič novega. Njegova prednost je, da se nauči vašega glasu.

 

 

Ne le da lahko prevaja vaš govor v 26 jezikov. Prevedeno besedilo lahko izgovori z vašim glasom.

Orodje se posameznikovega glasu nauči razmeroma hitro, in sicer v 1 uri. Kmalu zatem že lahko govorite 26 jezikov s svojim glasom.

Pri Microsoftu vidijo številne možnosti za uporabo tovrstne programske opreme v bližnji prihodnosti. Primerna bi bila kot pripomoček na pametnih telefonih, ki bi jih uporabljali popotniki v tujih državah. Aplikacija bi prepoznala vaš glas, prevedla besedilo v tuji jezik in ga izgovorila z vašim glasom. Služila bi lahko tudi kot učni pripomoček. Učenci bi si lahko pomagali pri učenju tujih jezikov in izgovarjavi tujih besed.

Raziskovalci poudarjajo, da govorjeno besedilo vsebuje mnogo več kot zgolj besede in stavke. Intonacija, poudarki in dramatični premori so lahko zelo pomemben del sporočila. Programska oprema, ki posnema govor, zmore mnogo več od navadnega prevajalnika. Ljudi, ki ne govorijo skupnega jezika, lahko poveže in deluje kot njihov posrednik.

Članek in avdioprimere prevedenega govora si lahko ogledate na povezavi: Technology review: Program, ki vaš glas prevede v drug jezik.

Podobni članki

13. Junij 2011
V središču
MIN
39
pogled
 Ste se kdaj vprašali, koliko jezikov govorijo v Afriki in kateri jeziki so najpogostejši? Afrika vsekakor ni jezikovno homogena c...
29. September 2017
Zanimivosti
1 MIN
22
pogled
Katrina povzročila najhujšo naravno katastrofo v ameriški zgodovini! Irma na Floridi za seboj pustila najmanj 5 mrtvih! Maria nada...