Brezplačen

Hitri izračun cene

x

Kako zveni vaš glas v kitajščini?
2
15
Prevajanje / 29. Marec 2012

Kako zveni vaš glas v kitajščini?

Si predstavljate, da bi se lahko v 1 uri naučili kitajsko? To obljubljajo Microsoftovi raziskovalci. V preteklosti smo že pisali o orodjih, ki lahko prevedejo govor. Najnovejši pripomoček v tem pogledu ne ponuja nič novega. Njegova prednost je, da se nauči vašega glasu.

 

 

Ne le da lahko prevaja vaš govor v 26 jezikov. Prevedeno besedilo lahko izgovori z vašim glasom.

Orodje se posameznikovega glasu nauči razmeroma hitro, in sicer v 1 uri. Kmalu zatem že lahko govorite 26 jezikov s svojim glasom.

Pri Microsoftu vidijo številne možnosti za uporabo tovrstne programske opreme v bližnji prihodnosti. Primerna bi bila kot pripomoček na pametnih telefonih, ki bi jih uporabljali popotniki v tujih državah. Aplikacija bi prepoznala vaš glas, prevedla besedilo v tuji jezik in ga izgovorila z vašim glasom. Služila bi lahko tudi kot učni pripomoček. Učenci bi si lahko pomagali pri učenju tujih jezikov in izgovarjavi tujih besed.

Raziskovalci poudarjajo, da govorjeno besedilo vsebuje mnogo več kot zgolj besede in stavke. Intonacija, poudarki in dramatični premori so lahko zelo pomemben del sporočila. Programska oprema, ki posnema govor, zmore mnogo več od navadnega prevajalnika. Ljudi, ki ne govorijo skupnega jezika, lahko poveže in deluje kot njihov posrednik.

Članek in avdioprimere prevedenega govora si lahko ogledate na povezavi: Technology review: Program, ki vaš glas prevede v drug jezik.

Podobni članki

29. April 2021
kavarna, terasa, pijače, kava, natakar
Slovnica
3 MIN
68
pogled
Tokratni članek začenjamo z anekdoto. V kavarni se srečata stara prijatelja – Martin,  študent slovenistike, in Luka, študent novi...
17. Februar 2023
podnapisi, sinhronizacija, video, prevod, prevajanje
Prevajanje
4 MIN
14
pogled
Prevod videa mora biti čim manj opazen, tako da tuje govoreči gledalci brez težav razumejo vaše sporočilo. Na izbiro imate prevod...